TIG = Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde

BESTEL TIG

T: 035 - 698 2250
BoekenService

TIG19(2)1 R van Gelder

NavLeft

Abonneer

NavUp

Reageer

NavRight

Samenvatting
van Gelder:  Genezen en de Staat (2)

Er zijn sterke ontwikkelingen aan de gang nu de geneeswijzen van andere culturen in Nederland ingeburgerd raken. Het valt op dat de rol van de overheid in het gezondheidsbeleid niet-vertegenwoordigend is voor de veranderingen in vraag en aanbod aan geneeswijzen. Er zijn medisch betenschappelijke argumenten te vinden die het behoudende en beperkende overheidsbeleid zouden kunnen verklaren, maar een analyse van de manier waarop beleid wordt bepaalt biedt meer inzicht, Dit eerste deel van een bedrijfskundige analyse onderzoekt de plaats en betekenis van de Discours als bepalende factor voor het Nederlandse gezondheidskundig beleid.

Summary
van Gelder:   Healing and the State (2)

Dutch government policy is not representative for the developments in supply and demand in the Dutch national Heath care. Government regulations are conservative and restrictive. This might be attributed to a demand for compliance of health care practices with demonstrable standards; however is a proven dead end in the discussion, and the discussion itself merits greater attention. This paper (first part in a series of three) presents a perspective of business analysis, focusing on the role of the discourse itself, between the decisive partners in the decision making process.

Key Words
Government policy, health care, decision criteria, discourse narrative, business analysis

Auteur:
R.B. van Gelder
remyvangelder@yahoo.com

NavLeft

Abonneer

NavUp

Reageer

NavRight

[Welkom] [Stichting TIG] [Bestel] [Archief] [Jaargangen 1 - 5] [Jaargangen 6 - 10] [Jaargangen 11- 15] [Jaargangen 16 - 20] [Jaarboeken 21 - 25] [Jaarboeken 26 -]