TIG = Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde

BESTEL TIG

T: 035 - 698 2250
BoekenService

TIG 18(4)2 D Kopsky

NavLeft

Abonneer

NavUp

Reageer

NavRight

Samenvatting
D Kopsky     Tao, Oost en West

De celdeling van ons lichaam heeft een dui-delijk patroon van organisatie: er zijn assen in te herkennen die links-rechts, voor-achter en boven-onder onderscheiden. Een tetraeder is de eenvoudigste vorm om die samenhang te beschrijven. Die vorm is niet alleen te herkennen in de celdeling, maar ook in ons hele lichaam, en in elke eel. Volgens het werk van Manaka is dat ook het patroon dat is te zien in de organisatie van de oermeridianen: daardoor is misschien een verband te vinden tussen de samenhang van de oermeridianen en de embryogenetische ontwikkeling.

Summary
D Kopsky     Tao, East and West

Cellular division shows a clear pattern of development; which is determinant for embryological development also. Axes of symmetry are formed with front-back, left-right and top-bottom planes of orientation. This can be represented by the shape of a tetrahedron; which has also been described (by Manaka) as the organisational geometry found in the meridian system. This implies a relationship between the meridian system and embryological dynamics at the level of description as presented in this paper.

Key Words
Geometry, symmetry Patterns, Embryology, Meridians
 

NavLeft

Abonneer

NavUp

Reageer

NavRight

[Welkom] [Stichting TIG] [Bestel] [Archief] [Jaargangen 1 - 5] [Jaargangen 6 - 10] [Jaargangen 11- 15] [Jaargangen 16 - 20] [Jaarboeken 21 - 25] [Jaarboeken 26 -]