TIG = Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde

BESTEL TIG

T: 035 - 698 2250
BoekenService

TIG20(3)4 J.D. Hahn-Godeffroy

NavLeft

Abonneer

NavUp

Reageer

NavRight

Samenvatting
J.D. Hahn-Godeffroy    Proca´ne in de neuraaltherapie volgens Huneke

In de hedendaagse literatuur is veel informatie te vinden over het gebruik van proca´ne, een lokaalanestheticum dat in de neuraaltherapie veel gebruikt wordt. In recente publicaties worden een aantal misvattingen weerlegd en wordt duidelijkheid gegeven over de effecten van dit middel op ons lichaam. De bestuurbaarheid van het middel en de veiligheid in gebruik zijn redenen waarom het in de neuraaltherapie al meer dan veertig jaar wordt gebruikt, met bewezen effect en duidelijke resultaten. Daarbij wordt het niet alleen lokaal ingezet om stoorvelden op te heffen, maar ook soms systemisch ingezet om het goede samenspel in ons lichaamsfunctioneren te herstellen.

Summary
J.D. Hahn-Godeffroy    The use of procaine, in neural therapy according to Huneke

Current literature describes many aspects of procaine, a local anaesthetic that is often used in neural therapy. Recent publications rectify and clarify the effects of this substance on our body. Its safety and controllability make procaine an instrument of choice in neural therapy, with over forty years of proven worth by evident results. In its use it is applied locally as well as systemically, to resolve the proper balance of our body processes.

Key words
neural therapy  ■ Huneke  ■ procaine ■ literature study ■ recommendations for use

Auteur
Dr. med. J.D. Hahn-Godeffroy, internist/arts voor neuraaltherapie en farmacologie

adres
Legahn-Strae 2
D-22564 Hamburg-Blankenese
www.hahn-godeffroy.de

vertaling
Drs. J.E. van der Bij, huisarts, arts voor acupunctuur en neuraaltherapie
Turfsingel 17, 9712 KH Groningen
 

NavLeft

Abonneer

NavUp

Reageer

NavRight

[Welkom] [Stichting TIG] [Bestel] [Archief] [Jaargangen 1 - 5] [Jaargangen 6 - 10] [Jaargangen 11- 15] [Jaargangen 16 - 20] [Jaarboeken 21 - 25] [Jaarboeken 26 -]