TIG = Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde

BESTEL TIG

T: 035 - 698 2250
BoekenService

TIG20(2)2 FA Popp & Y Yan

NavLeft

Abonneer

NavUp

Reageer

NavRight

Samenvatting
F.A. Popp en Y. Yan   Regulatie -diagnostiek

Samenhang van toevalsgebeurtenissen wordt in de kansberekening bepaald door het vergelijken van twee vergelijkingen. Deze vergelijking kan ook grafisch worden gedaan: samenhang heeft de vorm van een log-normaalverdeling. Gebrek aan samenhang is als een normaalverdeling te zien. Dit onderscheid is te gebruiken voor het bepalen van het verschil tussen gezondheid (samenhang) en ziekte (verlies van samenhang). Via computerverwerking van grote aantallen van elektrische metingen aan het lichaamsoppervlak is het verschil tussen gezondheid en ziekte binnen enkele minuten te bepalen.
Door deze methode is ziekte te detecteren voordat die fysiek in het lichaam kan worden gezien, en wordt de effectiviteit van een geneeswijze aantoonbaar zonder dat het werkingsmechanisme ervan hoeft te worden begrepen.

Summary
F.A. Popp en Y. Yan   Regulation Diagnosis

Probability theory is the established tool for determining the difference between independent and dependent variables. Graphically, the difference is seen as log-normal (coherent) or (incoherent) normal frequency distributions. The difference can be used for discerning health (dynamic coherence) and disease (loss of coherence). Computer assisted processing of large numbers of electric body surface measurements helps to discern the difference between health and disease, within minutes. By this method it is possible to detect disease before the body is physically affected. It is also possible to ascertain the effectiveness of a therapy in healing, even without understanding its principle of action.

Key words
regulation diagnosis  ■ monitoring health ■ probability theory ■ graphical statistics ■ diagnosis and therapy

Auteur
Prof. Dr. Fritz-Albert Popp is theoretisch fysicus en is de ontdekker van de biofotonen. In de VS, India, China en Zwitserland heeft hij verschillende leerstoelen.
Hij is de oprichter en leider van het Internationale Instituut voor Biofysica in Neuss en is lid van verschillende gerenommeerde organisaties.
Talrijke publicaties, radio- en televisiebijdragen over complementaire geneeskunde, biofotonen-onderzoek en onderzoek over biologische grondslagen maken hem tot n van de bekendste experts op dit terrein. Hij heeft ook het eerste leerboek over biofotonen geschreven.
De tekst is vertaald en bewerkt door Eric van Schijndel, O. van Nieuwenhuijze bewerkte het voor plaatsing in TIG.

NavLeft

Abonneer

NavUp

Reageer

NavRight

[Welkom] [Stichting TIG] [Bestel] [Archief] [Jaargangen 1 - 5] [Jaargangen 6 - 10] [Jaargangen 11- 15] [Jaargangen 16 - 20] [Jaarboeken 21 - 25] [Jaarboeken 26 -]