TIG = Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde

BESTEL TIG

T: 035 - 698 2250
BoekenService

TIG19(3)5 C Schasfoort

NavLeft

Abonneer

NavUp

Reageer

NavRight

Samenvatting
Persoonlijke ervaring: Coby Schasfoort. De ontwikkeling van de Kinesiologie. Deel 1: Spiertesten

Kinesiologie is een therapievorm die is gebaseerd op spiertesten, waarbij de spanningen in de spieren indicatoren zijn voor spanningen in ons leven, in ons lichaam. De oorsprong van de Toegepaste Kinesiologie ligt in de Chiropractie, zoals die in Amerika werd ontwikkeld. In de vorm van de Touch for Health is dit beschikbaar als een eenvoudige methode waarmee iedereen de balans in de eigen beleving kan hervinden. Neurolymfatische en Neurovasculaire punten worden daarin gebruikt als middel voor het herstel van de balans in 14 spiercircuits. Coby Schasfoort is één van de mensen die in Nederland veel werk heeft verzet om deze methode bekend te maken; en er verdere mogelijkheden van te ontwikkelen. In deze eerste aflevering van een serie beschrijft ze haar persoonlijke ervaring met de eerste ontwikkeling van de Kinesiologie.

Summary
Personal Experience: Coby Schasfoort. The development of Kinesiology. Part 1: Muscle testing

Kinesiology is a form of health care based on muscle testing; the muscles are used as indicators for the tensions in our life, in our body. Kinesiology developed from Chiropraxis, as it was practiced in the United States. It became accessible to the general public as a method for personal care in the form of Touch for Health. Muscle tests are used, together with neurolymphatic and neurovascular points as a practical means to restore personal balance. Coby Schasfoort is one of the people who have contributed to the diffusion and further development of this method in the Netherlands. In this first of a series, she describes her personal experience with the development of Kinesiology.

Key words
Kinesiology - history - development - personal experience.

Auteur
Coby Schasfort is directrice van de Hof van Axen, opleidingsinstituut in de Kinesiologie; en auteur van meerdere boeken.
E info@hofvanaxen.com

NavLeft

Abonneer

NavUp

Reageer

NavRight

[Welkom] [Stichting TIG] [Bestel] [Archief] [Jaargangen 1 - 5] [Jaargangen 6 - 10] [Jaargangen 11- 15] [Jaargangen 16 - 20] [Jaarboeken 21 - 25] [Jaarboeken 26 -]