TIG = Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde

BESTEL TIG

T: 035 - 698 2250
BoekenService

TIG19(1)3 R van Wijk

NavLeft

Abonneer

NavUp

Reageer

NavRight

Samenvatting
R van Wijk
   Functionaliteit en structuur van melk

In de afgelopen 15 jaren is er flinke vooruitgang geboekt bij het bestuderen van de fijne details in de structuur van de melk. Deze vooruitgang is belangrijk omdat alleen met deze kennis een goed begrip van de biologische betekenis van melk mogelijk is. Deze laatste kennis is echter nog verre van toereikend. Dit artikel vormt een poging om de verschillende fundamentele aspecten van melk in een kader te plaatsen. Daarbij zal met name aandacht worden besteed aan fundamenteel biologische aspecten van de melkproductie en aan de structuur en functionaliteit van melkeiwitten en van het systeem van melkzouten.

Summary
R van Wijk     Functionality and Structure of Milk

During the last 15 years, marked progress has been made in the study of the fine details of the structures of milk. This progress is of crucial importance for a better understanding of the biological significance of milk. However, the latter aspect is not yet fully understood. This article is an attempt to present an overview about the different fundamental aspects of milk. In particular this article emphasizes the basic biological aspects of milk production and the structure and functionalities of milk proteins and the milk salt system.

Key-words
Milk proteins, caseins, milk salts, milk gland

Auteur
Dr. R. van Wijk
Faculteit Biologie, Universiteit Utrecht en International Institute of Biophysics, Neuss
Adres: Koppelsedijk 1A, 4191 LC Geldermalsen
e-mail: meluna.wijk@wxs.nl

NavLeft

Abonneer

NavUp

Reageer

NavRight

[Welkom] [Stichting TIG] [Bestel] [Archief] [Jaargangen 1 - 5] [Jaargangen 6 - 10] [Jaargangen 11- 15] [Jaargangen 16 - 20] [Jaarboeken 21 - 25] [Jaarboeken 26 -]